Financiële problemen voor streekomroep Ons West Brabant

De streekomroep Ons West-Brabant kampt met financiële problemen en heeft gevraagd om extra subsidie om de gaten in de begroting te dichten.

Streekomroep

Ons West Brabant is de streekomroep voor de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert en is in oktober 2017 begonnen met haar uitzendingen.

Financiële problemen

Dagblad BN De Stem bericht dat de toekomst van de streekomroep echter onzeker is geworden door financiële problemen. Volgens de krant laat de begroting van de streekomroep de komende vier jaar een fors tekort zien. De gemeenten Etten-leur, Moerdijk en Halderberge lijken bereid eenmalig extra geld in de omroep te stoppen maar willen geen extra geld geven voor de komende vier jaar.

Tekort van 160.000 euro

ONS West Brabant heeft dit jaar 113.000 euro aan inkomsten, maar geeft volgens de begroting 270.000 euro uit. Het tekort van bijna 160.000 euro moet door de gemeenten worden bijgelegd. Het extra geld is met name nodig voor de inrichting van een nieuwscentrum.

Streekomroepen

De overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland, Stichting OLON, is bezig met het omvormen van de honderden lokale omroepen in Nederland naar een kleine tachtig streekomroepen. Deze streekomroepen moeten een ‘lokaal toereikend media-aanbod’ bieden. Dat houdt in dat de organisatie van lokale omroepen professioneler moet worden en dat er op dagelijkse basis nieuws moet worden gebracht op radio, televisie en internet.

Televisie

Het televisiekanaal van ONS West Brabant is vanaf maandag 2 juli in de hele regio te vinden op kanaal 44. Vanaf 2 juli zijn de tv-uitzendingen van de streekomroep óók te ontvangen in Etten-Leur en omgeving, net als in Halderberge, Moerdijk en Zundert. De uitzendingen op de kanalen 42 en 43 komen te vervallen. Abonnees van KPN moeten nog even geduld hebben: medio september is Ons West Brabant ook bij KPN, Telfort en XS4ALL te ontvangen.