Finge en Stubenitsky vaste nieuwslezers van ‘NOS op 3’ op 3FM

NOS-nieuwslezers Rachid Finge en Joeri Stubenitsky zijn vanaf deze zomer de vaste nieuwslezers van NOS op 3 in de radio-uitzending van Giel Beelen op NPO 3FM. Fleur Wallenburg, de huidige nieuwslezer in de ochtend, verhuist naar de middaguitzending van radio-dj Frank van der Lende. Rachid en Joeri nemen samen het stokje van haar over. Ze zijn doordeweeks om en om (week op, week af) bij Giel te horen, tussen 06.00 en 10.00 uur. Dit bericht de NOS vandaag in een persbericht.

“Uitstekende nieuwslezers”

Karina ter Horst, chef van NOS op 3 is blij dat ze Rachid en Joeri vast aan haar redactie kan toevoegen: “Ze hebben zich beiden de afgelopen jaren bewezen als uitstekende nieuwslezers. De mannen zijn een mooie toevoeging aan het team van NOS op 3, met ieder hun eigen stem en eigen manier van nieuwslezen.”

Rachid Finge

Rachid Finge (29) is sinds 2006 nieuwslezer bij NOS op 3 én (sinds 2013) daarnaast tech-redacteur. Hij ging in 2005 aan de slag bij de NOS als redacteur voor NOS Teletekst en radiobulletins. Een jaar later, op zijn twintigste mocht hij – toen een collega-nieuwslezer zijn stem kwijt was – op de radio debuteren als nieuwslezer.

Joeri Stubenitsky

Joeri Stubenitsky (26) liep al in 2006 mee als verslaggever van NOS Headlines (de voorloper van NOS op 3) en ging in 2008 aan de slag als redacteur voor Teletekst, NOS.nl en het radionieuws. Sinds 2009 leeft Joeri voor de NOS het nieuws op NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 6 en FunX. Daarnaast is hij voice-over van het NOS Journaal op televisie.