Food Network, Fine Living en Travel Channel verdwijnen uit digitale tv-aanbod

De televisiezenders Food Network, Fine Living en Travel Channel verdwijnen per vandaag, 1 februari, uit het aanbod van de digitale tv-aanbieders. De zenders werden tot op heden onder andere doorgegeven via het aanvullende pakket Movies & Series XL bij aanbieder Ziggo.

Discovery

De eigenaar van de televisiezenders, Discovery, heeft besloten de televisiezenders niet meer aan te bieden voor doorgifte in Nederland. De programma’s van Food Network, Fine Living en Travel Channel zullen worden ondergebracht bij televisiezenders als Discovery, TLC en ID. Deze zenders maken net als Food Network, Fine Living en Travel Channel onderdeel uit van mediabedrijf Discovery.

Meer zenders gestopt

Vorige maand staakte ook televisiezender AMC haar uitzendingen in de Benelux. Ook deze televisiezender was te zien in Nederland via de aanvullende tv-pakketten van diverse aanbieders.

Ziggo

Naast het verdwijnen van de televisiezenders Food Network, Fine Living en Travel Channel voert Ziggo nog een wijziging in haar tv-aanbod per vandaag. In het aanvullende zenderpakket Turks wordt de zender TRT-1 vervangen door TRT Turk.

De zender TRT-1 is voortaan puur gericht op uitzending binnen Turkije. De vervangende zender per 1 februari wordt TRT Türk. Ziggo geeft deze zender al door op kanaal 76 als onderdeel van het TV Standard pakket en laat de zender in het Turks pakket ook op kanaal 775 zien.“, aldus de aanbieder.