Laatste uitzenddag televisiezender AMC in Benelux

Vandaag zendt de televisiezender AMC voor het laatste uit in België en Nederland. De eigenaar van de televisiezender stopt met de uitzendingen van de zender in Nederland en België. De televisiezender brengt voornamelijk Amerikaanse series uit de buis en wordt doorgegeven in (aanvullende) digitale televisiepakketten bij onder andere Ziggo en KPN.

Stoppen

“Na een zorgvuldige overweging hebben wij besloten om de distributie van AMC in België en Nederland per 1 januari aanstaande te stoppen“, aldus Anikó Pál, new media manager bij AMC International Networks eerder tegenover deze website. Naast AMC exploiteert het bedrijf in België en Nederland nog meer televisiezenders zoals CBS Reality, Extreme Sports, The Outdoor Channel en SundanceTV. Deze televisiezenders blijven volgens Pál gewoon beschikbaar voor distributie in de genoemde landen.

2018

AMC is niet de enige zender die dit jaar haar uitzendingen heeft gestaakt. Zo zijn onder andere JimJam, Disney XD en Comedy Central Family gestopt met haar uitzendingen. Onlangs is de themazender NPO 3 Extra gestopt met haar uitzendingen als lineair televisiekanaal.

Meer zenders

Vanaf 1 februari aanstaande zullen nog meer televisiezenders hun uitzendingen staken: Fine Living, Food Network en Travel Channel zijn vanaf 1 februari 2019 niet meer beschikbaar voor aanbieders voor doorgifte in de Benelux. Het aanbod van deze televisiezenders van Discovery Benelux zal worden onder gebracht bij andere zenders van het bedrijf zoals Discovery, TLC en ID.