Kinderzender JimJam stopt uitzendingen in Nederland

Per vandaag, donderdag 1 maart, is de kinderzender JimJam gestopt met haar uitzendingen in Nederland. De televisiezender is per vandaag niet meer beschikbaar zijn voor doorgifte bij Nederlandse tv-aanbieders.

Aanbieders

De zender voor kinderen is onder andere te zien bij aanbieders Ziggo (pakket Movies & Series XL), KPN (Plus- en Kids-pakket), Delta (Pluspakket) en Canal Digitaal.

Niet meer beschikbaar

De zender is per vandaag niet meer beschikbaar voor aanbieders in Nederland. Kabelaar Ziggo melde eerder dit jaar al dat de doorgifte van de kinderzender gestopt zou worden omdat de zender niet meer beschikbaar zou zijn in Nederland.

Contract opgezegd

Ingewijden melden echter dat Ziggo zelf het contract met de kinderzender heeft stopgezet. Met het verdwijnen van de doorgifte bij Ziggo zou het voor de televisiezender niet meer interessant zijn om zich op de Nederlandse markt te begeven en trekt de zender zich geheel terug uit ons land. Hierdoor verdwijnt de televisiezender ook bij andere televisie-aanbieders in Nederland.

AMC

De kinderzender JimJam is eigendom van AMC Networks International en blijft actief in landen als Italië, Roemenië, Hongarije en Oostenrijk. De zender bestaat sinds 1 oktober 2006.