Formule 1: Grand Prix België live op radio en televisie

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van België zijn live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zenden ook de Vlaamse openbare omroep VRT en Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via NPO Radio 1 en Grand Prix Radio.

Thuisrace voor Verstappen

Het Formule 1-circus heeft vier weken vakantie gehad maar is weer gestart met de Grand Prix van België. Deze race wordt verreden in Spa-Francorchamps. Volgens kenners het mooiste circuit van de kalender van raceklasse. Voor Max Verstappen zal de race voelen als een thuis. Vele tienduizenden Nederlanders zijn de Belgische Ardennen afgereisd om de verrichtingen van de Nederlander te zien.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van België vanmiddag live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 13.00 uur, de race om 14.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat in Spa. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien. Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

VRT

De Grand Prix van België wordt ook uitgezonden door de Vlaamse openbare omroep VRT. De wedstrijd is live te zien via VRT Eén in het programma Sporza. De uitzending begint om 13.45 uur en het commentaar bij de race is in handen van Stefaan Lammens en Marc Goossens. VRT Eén is in alle (digitale) basispakketten te ontvangen.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook livebeelden van de Grand Prix van België. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Om 13.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet en dit weekeinde ook in de omgeving van Spa in België via 100.0 MHz.

De Grand Prix is ook te volgen via NPO Radio 1 via NOS Langs de Lijn. Het commentaar bij de race komt van Louis Dekker. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Eigen app Max Verstappen

De Nederlandse autocoureur Max Verstappen bezit sinds kort ook een eigen app voor de smartphone. In de Max Verstappen-app worden onder andere zijn sociale mediaberichten verzameld en kunnen fans de snelste rondetijd raden van zijn aankomende race. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Meer informatie op de website van de coureur.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.