Formule 1: Grand Prix Europa live op Ziggo Sport

De Grand Prix van Europa is vanmiddag live te zien via Ziggo Sport. Ook de Duitse commerciële televisiezender RTL Television zendt de wedstrijd live uit. Nieuw dit weekend is dat het commentaar bij de wedstrijd ook gevolg kan worden via de Internetradiozender Grand Prix Radio.

Bakoe

De Formule 1 Grand Prix-race van Europa wordt verreden in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. De Grand Prix van Europa is een aantal jaren niet van de partij geweest op de Formule1-kalender, maar wordt dit jaar verreden op een gloednieuw circuit: Baku City Circuit. Het circuit is een iets meer dan zes kilometer lang stratencircuit. De baan loopt langs de kades van Bakoe én door de oude stad.  Volgens circuitontwerper Hermann Tilke is de omloop niet te vergelijken met andere stratencircuits als Monaco of Singapore. FIA-topman Charlie Whiting vergelijkt de baan wél met Singapore: “Maar dan sneller.” De Nederlander Max Verstappen gaat vandaag vanaf de 9e startpositie zijn wedstrijd beginnen.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Europa vanmiddag live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 14.00 uur, de race om 15.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat in Baku. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien. Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14.

Ziggo Sport Totaal

Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook livebeelden van de Grand Prix van Canada. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Om 14.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

Radio

Het is vanaf dit weekeinde ook mogelijk om het commentaar van Olav Mol via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “We hebben overeenstemming met Ziggo Sport om de rest van het seizoen het audiosignaal van Olav door te geven tijdens de race. Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.