(C) Mediamagazine

Formule 1: Grand Prix Monaco met Max Verstappen live op radio en tv

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Monaco zijn zondagmiddag live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via Grand Prix Radio en NPO Radio 1.

Grand Prix Monaco

De Nederlandse coureur Max Verstappen heeft een haat-liefdeverhouding met het stratencircuit van Monaco. Bij zijn eerste optreden in 2015 zette hij er meteen enkele supersnelle rondjes neer maar de finish heeft de Nederlander in Monaco nog nooit gehaald. Vorig jaar parkeerde Verstappen zijn bolide in één van de vele muren van het circuit.

Klassieker

Monaco is een van de Grand Prix die al sinds het ontstaan van het wereldkampioenschap Formule 1 op de kalender staat. Het is een klassieker die nog steeds geldt als een van de populairste races om gereden te hebben, evenals andere legendarische circuits zoals Monza (Italië) en Spa-Francorchamps (België).

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Monaco live uit. De voorbeschouwing begint zondagmiddag om 13.00 uur, de start van de wedstrijd is om 14.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien.

Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 13.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

Grand Prix Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.

NPO Radio 1

Via NPO Radio 1 zijn er in het programma NOS Langs de Lijn flitsen te horen van de de race in Monaco. Het verslag is in handen van Louis Dekker en Jan Lammers zorgt voor de analyses in de studio. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: