(C) Mediamagazine

Formule E dit seizoen te zien op Eurosport, Ziggo Sport en Internet

Het nieuwe seizoen van de elektrische variant van de Formule 1, de Formule E, gaat vandaag van start. De Formule E is te zien via Ziggo Sport, Eurosport en Internet.

Nieuw seizoen

Vandaag wordt in Saoedi-Arabië de eerste race van het vijfde seizoen van de Formule E gereden. Dit seizoen zijn de auto’s sneller en hebben de auto’s een betere accu. Ook het design van de auto’s is aangepast. Coureurs als Stoffel Vandoorne en Felipe Massa zijn overgestapt naar de elektrische race-divisie. Ook de Nederlander Robin Frijns is weer van de partij.

De Formule 1 doet dit jaar veel steden aan zoals Marrakesh, Hong Kong, Santiago de Chili, Parijs, Mexico-Stad, Rome, Monaco, Berlijn, Bern en New York. De elektrische variant van de Formule 1 is uitgebreid te volgen op radio, televisie en Internet.

Kijken

Alle kwalificaties en wedstrijden kunnen in Nederland worden bekeken via Ziggo Sport Totaal en Eurosport. Op het sportkanaal Ziggo Sport, dat zonder meerkosten is te zien voor Ziggo-abonnees met de digitale televisie, zijn voornamelijk samenvattingen te zien. Wie live races wil kijken moet inschakelen op Eurosport of een abonnement afsluiten op Ziggo Sport Totaal.

Nieuw dit seizoen is dat vrije trainingen ook te zien zijn via Facebook en Youtube. Via deze kanalen zijn ook uitgebreide samenvattingen te zien.

Eerste race

De eerste race wordt vandaag, zaterdag 15 december, verreden in Ad Diriyah (Saoedi-Arabië). De wedstrijd is vanmiddag live te zien op Eurosport en Ziggo Sport. Door het slechte weer in Ad Diriyah is het niet duidelijk of de wedstrijd rond 13.00 uur kan starten.