FOX Sports brengt komende vier jaar Amerikaans voetbal uit MLS

De komende vier jaar is het voetbal van de Major League Soccer (MLS) exclusief te zien bij FOX Sports. Dit bericht de sportzender in een persbericht. De wedstrijden uit de Amerikaanse competitie waren tot op heden bij Eurosport te zien.

Competitie

In de Amerikaanse voetbalcompetitie nemen de 24 beste teams van de Verenigde Staten en Canada het tegen elkaar op. De MLS trapt zaterdagavond af met Philadelphia Union – Toronto FC. Een dag later is het competitiedebuut van Frank de Boer met zijn Atlanta United te zien. De wedstrijden van de MLS worden voornamelijk op zaterdag en zondag gespeeld, in de avond en nacht (Nederlandse tijd). FOX Sports zendt ieder weekend meerdere MLS-duels live uit, aangevuld met een highlightsshow op maandagavond. Voor de wedstrijden is een aanvullend FOX Sports International-abonnement nodig.

24 teams verdeeld over twee Conferences

De 24 teams, van wie Minnesota United en FC Cincinnati dit seizoen hun MLS-debuut maken, zijn verdeeld in de Eastern Conference en de Western Conference. Na het reguliere seizoen spelen de 14 beste teams playoffs in de strijd om de MLS Cup, een format dat vergelijkbaar is met de Super Bowl bij de NFL.

Zuid-Amerikaanse Champions League

Ook liefhebbers van Zuid-Amerikaans voetbal zitten goed bij FOX Sports: de Copa Libertadores en de Copa Sudamericana worden in ieder geval ook de komende twee jaar door de sportzender uitgezonden. De bekertoernooien zijn te beschouwen als de Zuid-Amerikaanse varianten van de Champions League en de Europa League. De groepsfase van de Copa Libertadores begint op 5 maart.

Sociale media: