FOX Sports komt vandaag met ‘schakelprogramma’

voetbalDe betaalzender FOX Sports zal in verband met een eventuele ontknoping in de Eredivisie vandaag een schakelprogamma op FOX Sports Eredivisie 1. Ook via NOS Langs de Lijn op Radio 1 is de ontknoping te volgen.

Vandaag wordt mogelijk de kampioensschaal van de Eredivisie uitgereikt aan Ajax. Zij dienen hiertoe zelf te winnen van ADO Den Haag terwijl runner up Feyenoord geen steek mag laten vallen in het uitduel tegen PSV. Beide wedstrijden beginnen tegelijkertijd: om 16.30 uur.

Schakelprogramma op FOX Sports Eredivisie 1
Vanaf 13.00 uur biedt FOX Sports Eredivisie 1 een schakelprogramma, waarbij alle belangrijke momenten van de live wedstrijden die om 14.30 uur gespeeld worden voorbij  komen, maar waar er ook vooruit wordt gekeken naar de mogelijke ontknoping later die middag in de strijd om de landstitel. Toine van Peperstraten (Amsterdam ArenA) en Pascal Kamperman (Philips Stadion) zijn ter plaatse in de stadions voor het laatste nieuws en interviews. Vanaf 16.30 uur doet FOX Sports Eredivisie 1 rechtstreeks verslag van PSV – Feyenoord én Ajax – ADO, waarbij wordt geschakeld tussen de Amsterdam ArenA en het Philips Stadion. Presentatie in de studio is in handen van Jan Joost van Gangelen, bijgestaan door Jan van Halst en Kenneth Perez. Beiden wedstrijden zijn ook in het geheel rechtstreeks te zien op FOX Sports Eredivisie 3 en 5.

RKC – PEC Zwolle op FOX Sports Eredivisie 7
Aangezien de wedstrijd Ajax – ADO Den Haag is verplaatst van 12.30 uur naar 16.30 uur is er een nieuwe situatie ontstaan in de programmering. Door een schakelkanaal in te richten op FOX Sports Eredivisie 1 wordt de mogelijkheid gecreëerd om op de drie beschikbare tv-kanalen live wedstrijden te brengen maar ook op gepaste wijze toe te leven naar de mogelijke ontknoping in de Eredivisie. Dit heeft tot gevolg dat de bepalende momenten van AZ-NEC, FC Utrecht – Heracles en RKC – PEC Zwolle live zijn te zien in het schakelprogramma op FOX Sports Eredivisie 1. Deze wedstrijden zijn in het geheel rechtstreeks te volgen op FOX Sports Eredivisie 3 (AZ – NEC) en 5 (FC Utrecht – Heracles).
RKC – PEC Zwolle wordt volledig online uitgezonden op FOX Sports Eredivisie 7 en is daardoor voor abonnees live beschikbaar via www.foxsports.nl en de FOX Sports apps voor tablets en smartphones.

Radio: NOS Langs de Lijn op de Radio 1
Op de radio is de eventuele ontknoping in de Eredivisie via NOS Langs de Lijn op Radio 1. In een uitzending die duurt van 14.00 – 19.00 uur worden alle wedstrijden live gevolgd. Het commentaar bij de wedstrijd Ajax – ADO Den Haag is in handen van Bas Ticheler, het commentaar bij de wedstrijd PSV – Feyenoord komt van Frank Wielaard. De presentatie in de studio is in handen van Henry Schut & Hugo Borst. Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, kabel, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet. Ook diverse regionale radiozenders besteden aandacht aan het voetbalprogramma van vanmiddag, Radio Rijnmond zal live verslag doen van de wedstrijd tussen PSV – Feyenoord. Radio West en RTV NH zullen live verslag doen van de wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag. 

Eventuele Huldiging Ajax live bij AT5
Wanneer Ajax zondag kampioen wordt, zal de huldiging live worden uitgezonden door de lokale televisiezender AT5. Ook tijdens de wedstrijd zal de stadszender verslag doen van de sfeer op het Leidseplein. AT5 neemt het zekere voor het onzekere en zal vanaf 18.00 uur schakelen naar het ArenAPark, waar de eventuele huldiging voor Ajax plaats zal vinden.