FOX Sports laat kijker tijdens wedstrijd meeluisteren met voetbalspelers

FOX Sports komt vanmiddag met een primeur in Nederland. Tijdens de wedstrijd Kozakken Boys – FC Lienden kunnen kijkers meeluisteren met spelers op het veld.

Tweede Divisie

De wedstrijd wordt vanmiddag om 15.30 uur gespeeld in de Tweede Divisie en is live te zien op FOX Sports Eredivisie 1. Kozakken Boys uit Werkendam staat vierde in de Tweede Divisie en FC Lienden op een achtste positie. FC Lienden staat onder leiding van Hans Kraaij jr.

Primeur

Volgens FOX Sports is het voor de eerste keer in Nederland dat kijkers kunnen meeluisteren met de spelers op het veld. “Doordat met een speciale shirt-microfoon werd gespeeld, kunnen voetballiefhebber hun helden tijdens de wedstrijd niet alleen van dichtbij zien, maar voor het eerst ook horen.”, aldus de sportzender.

Drie microfoons

Een speler van Kozakken Boys, een speler van FC Lienden en trainer Hans Kraay jr. krijgen een shirt-microfoon op tijdens de wedstrijd zaterdag. Zo kan de kijker horen hoe de hoofdrolspelers de belangrijke wedstrijdmomenten beleven, hun teamgenoten coachen en in gesprek gaan met de scheidsrechter.

Naast de microfoons die aangebracht zijn op drie spelers zullen er volgens Kozakken Boys ook exclusieve beelden uit de kleedkamers op het televisiescherm worden gebracht.

Buitenland

In de National Football League in de Verenigde Staten worden spelers al langer “gezenderd” met groot succes, aldus de sportzender. In overleg met clubs en spelers uit in eerste instantie de Tweede Divisie zal worden gekeken hoe de proef een vervolg krijgt. (FOX Sports)

Live

De wedstrijd Kozakken Boys – FC Lienden is vanmiddag vanaf 15.20 uur live te zien op FOX Sports Eredivisie 1.

Sociale media:

https://twitter.com/FCLienden/status/941964243020152832