FOX Sports wil Eredivisie-wedstrijden op zondagavond spelen

De betaalzender FOX Sports heeft plannen om ook op zondagavond wedstrijden voor de Eredivisie te gaan spelen. Het zou dan gaan om een wedstrijd die om 20.00 uur begint.

“Niet blij”

Dit heeft Hans Nijland, directeur van FC Groningen, gezegd in het magazine Voetbal International. Volgens Nijland heeft de sportzender het plan onlangs bekend gemaakt bij de clubs uit de Eredivisie. FC Groningen is overigens niet blij met het plan van de tv-zender.

Lagere bezoekersaantallen

De directeur van FC Groningen maakt zich zorgen over de teruglopende bezoekersaantallen in de eredivisie. “Legere stadions zijn qua uitstraling niet in het belang van FOX Sports. Minder binding met de fans ook niet.“, aldus Nijland tegenover Voetbal International.

Plan

Het is nog niet duidelijk hoe de andere clubs tegenover het voorstel staan en wat de gevolgen zijn voor de samenvattingen van Eredivisie. Deze samenvattingen worden momenteel door de NOS uitgezonden op zondagavond om 19.00 uur. De NOS noemt dit tijdstip voetbal kijken met “het bord op schoot”.

Momenteel wordt zondagmiddag om 16.45 uur nog een wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hierdoor kunnen de samenvattingen bij de NOS om 19.00 uur worden uitgezonden in NOS Studio Sport.

Avondwedstrijd

In het verleden zijn er plannen geweest om dit tijdstip op te schuiven naar een later tijdstip op de avond. Hierdoor zou er nog ruimte zijn voor een extra wedstrijd die live kan worden uitgezonden op FOX Sports op zondagavond.