FOX Sports wil voetbal in digitaal basispakket

Betaalzender FOX Sports zou volgens De Telegraaf aan het onderhandelen zijn met een aantal televisieaanbieders om een voetbalkanaal op te nemen in het digitale basispakket. De aanbieders staan echter niet te springen omdat de prijs van het basispakket dan fors omhoog moet.

Prijsverhoging

Volgens De Telegraaf vraagt FOX voor de voetbalzender in het basispakket meer dan €2,50 per aansluiting per maand – ook voor klanten die nooit voetbal kijken. Als de telecomaanbieders die kosten doorberekenen aan hun klanten, zou dat een prijsverhoging van 20% zijn, aldus de krant. FOX International Channels Benelux bevestigt aan de krant dat het onderhandelt met verschillende telecomaanbieders. Over de inhoud doet het geen uitspraken. „De manier waarop wij kanalen doorgeven en de prijs die wij rekenen, is in zulke onderhandelingen altijd onderdeel van het gesprek.”

Kans klein

De kans dat de telecomaanbieders op het voorstel ingaan, is gering. Ziggo en KPN hebben onlangs al prijsverhogingen van €1,95 en €2,50 doorgevoerd. Uit navraag blijkt dat ze geen trek hebben in een extra prijsverhoging voor een zender die nu slechts door 8% van de klanten bekeken wordt. Een prijsverhoging van enkele euro’s voor alleen de FOX Sports-abonnee komt daarmee dichterbij.

Rode cijfers

Volgens De Telegraaf maakt FOX Sports momenteel zo’n 15 miljoen euro per jaar verlies. Ook andere zenders van FOX Channels International, waar FOX Sports onderdeel van uit maakt, zouden in de rode cijfers zitten. Deskundigen verwachten volgens De Telegraaf dat FOX op deze manier niet lang in Nederland zal blijven. FOX laat in een reactie aan de krant zich „totaal niet te herkennen in het geschetste beeld en in Nederland te werken met een strategie voor de lange termijn”.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.