Fresh FM in teken van ’90’s Dance Weekend’ tijdens Paasdagen

Tot en met maandag is op de regionale commerciële radiozender Fresh FM het ’90’s Dance Weekend’ te horen.

90’s Dance Weekend

Tot en met Tweede Paasdag zijn op de radiozender de beste dance-tracks te horen uit de jaren 90. Zo zijn er de komende dagen hits te horen van onder andere J Paul Elstak, Robin S, 2 Unlimited, Hakkuhbar, Charley Lownoise & Mental Theo, Aqua, Dune Dr. Alban en The Vengaboys voorbij. Het 90’s Dance Weekend wordt gepresenteerd door diverse DJ’s zoals Peter van Leeuwen, DJ Jurgen en Erwin van der Bliek.

Doorstart

Sinds vorige week vrijdag heeft de regionale commerciële radiozender uit de Randstad een doorstart gemaakt. De programma’s worden nu geproduceerd door SB Radio uit Den Haag. Hiermee keerde de radiozender na bijna een jaar terug naar haar
oorspronkelijke muziekformat.

Rechtenvrij

Sinds juni vorig jaar zond Fresh FM zogenaamde rechtenvrije dance muziek uit. De radiozender was toen gedwongen deze stap te nemen na een uitspraak van de rechter. Fresh FM lag toen al geruime tijd overhoop met muziekrechtenorganisaties BUMA/Stemra en SENA.

Volgens deze organisaties had de radiozender al lange tijd haar licenties niet betaald voor het uitzenden van muziek. De rechter heeft toen de organisaties in het gelijk gesteld. Sinds vorige week vrijdag is het normale dance-format weer te horen bij de radiozender waarbij de programma’s geproduceerd worden door het bedrijf SB Radio.

Traditie

Normaliter is op de radiozender tijdens de Paasdagen de House Top 1000 te horen maar aangezien de voorbereidingstijd voor dit evenement te kort was is dit weekeinde het 90’s Dance Weekend te horen. De House Top 1000 zal dit jaar tijdens de Pinksterdagen te horen zijn.

Luisteren

Fresh FM is in de Randstad te beluisteren via FM, DAB+ en wereldwijd via Internet. Het 90’s Dance Weekend is nog tot en met maandagavond te horen op de radiozender.

Sociale media:

https://www.facebook.com/radiofreshfm/posts/10154996653435336:0