“Doorstart” voor radiozender Fresh FM

Fresh FM heeft sinds vrijdagmiddag haar reguliere muziekprogrammering weer hervat. Volgens de radiozender zouden er nieuwe eigenaren achter de radiozender zitten. Wie deze eigenaren zijn is niet bekend gemaakt.

Rechtenvrij

Sinds juni vorig jaar zendt de regionale commerciële radiozender zogenaamde rechtenvrije dance muziek uit. De radiozender was toen gedwongen deze stap te nemen na een uitspraak van de rechter. Fresh FM lag toen al geruime tijd overhoop met muziekrechtenorganisaties BUMA/Stemra en SENA. Volgens deze organisaties had de radiozender al lange tijd haar licenties niet betaald voor het uitzenden van muziek. De rechter heeft toen de organisaties in het gelijk gesteld.

Nieuwe voorzitter

Vorig jaar kreeg de stichting achter Fresh FM, Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid Holland (SCOEZH), ook een nieuwe voorzitter Coen Bom. Bom gaf destijds aan in gesprek te gaan met de muziekrechtenorganisaties om zo de problemen bij de radiozender op te lossen. Tot vrijdag heeft Fresh FM rechtenvrije dancemuziek uitgezonden maar daar is nu verandering in gekomen.

SB Radio

Volgens enigszins onduidelijke spotjes op de radiozender wordt Fresh FM nu geproduceerd door SB Radio (Spectaculair Beats). De Stichting SB Radio heeft eind vorig jaar een uitzendvergunning gekregen van het Commissariaat voor de Media voor het in de lucht brengen van een commerciële radio-omroep. De stichting is gevestigd in Den Haag en zendt al enige tijd een danceprogrammering uit op Internet.

Programmering

Het is nog niet duidelijk of er in de toekomst weer gepresenteerde programma’s te horen zullen zijn op de radiozender. De radiozender heeft op vragen van deze website nog niet gereageerd. Tijdens de Pinksterdagen zal er wel weer de traditionele House Top 1000 te horen zijn op de radiozender.

Ontvangst

Fresh FM is de Randstad te ontvangen via 95,6 MHz (regio Den Haag), 95,7 (regio Amsterdam) en 95,9 MHz (regio Leiden/Rijnstreek en Hilversum). Daarnaast zendt de radiozender uit via DAB+ en Internet. De uitzendingen via de 103,4 MHz in Utrecht zijn enige tijd geleden gestaakt.