Uitspraak rechter: Fresh FM past muziekformat aan

De regionale commerciële radiozender Fresh FM heeft sinds een aantal dagen haar muziekformat en programmering aangepast. De bekendere dancehits hebben plaatsgemaakt voor rechtenvrije dancemuziek. De aanpassing is het gevolg van de uitspraak van de rechter rond de licentie van de radiozender voor het draaien van muziek waaraan rechten aan verbonden zijn. Ook de gepresenteerde programma’s zijn grotendeels verdwenen.

Uitspraak

Fresh FM ligt al geruime tijd overhoop met muziekrechtenorganisaties BUMA/Stemra en SENA. Volgens deze organisaties heeft de radiozender uit Zuid-Holland al lange tijd haar licenties niet betaald voor het uitzenden van muziek. De rechter heeft de organisaties in het gelijk gesteld.

Nieuwe voorzitter

Inmiddels heeft Fresh FM een nieuwe voorzitter aangesteld bij de stichting achter de radiozender, Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid Holland (SCOEZH). Coen Bom vervangt de oude voorzitter van de stichting: Raoul Wedel . Volgens de radiozender gaat Coen Bom de ontstane situatie inventariseren. Inmiddels zou de zender in gesprek zijn met de organisaties BUMA en SENA.

Muziek

Via de radiozender zelf is sinds kort zogenaamde rechtenvrije dancemuziek te horen. Ook de diverse themastreams op Internet zenden nu rechtenvrije muziek uit. Tevens zijn de bestaande gepresenteerde programma’s grotendeels verdwenen bij de radiozender. Fresh FM wil, ondanks herhaaldelijk verzoek van deze website niet reageren op de aangepaste programmering en het muziekformat.

Via de Facebook-pagina van het radioprogramma Hardhouse Generation van Fresh FM is wel het volgende te lezen: “Wegens een verloren rechtszaak van Fresh FM mogen we geen live show maken. Hopelijk is alles snel opgelost en kunnen wij weer vrolijk en met veel ongein radio maken”.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.