Fröhlich nieuwe hoofdredacteur BNR Nieuwsradio

bnrSjors Fröhlich (45) is benoemd tot hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. De benoeming gaat in op 1 februari 2013. Hij volgt Paul van Gessel op die per die datum algemeen directeur wordt van RTV-NH/ AT5.

 

Directeur-uitgever Eugenie van Wiechen: “Fröhlich heeft zeer ruime ervaring en een unieke bevlogenheid met het medium radio. Bovendien heeft hij een heldere visie op de ontwikkelingen in het medialandschap en nieuwsjournalistiek. Wij verheugen ons om samen met hem het succes van BNR Nieuwsradio nog verder uit te bouwen.”

Zeer vereerd
Sjors Fröhlich: “Na 30 jaar publieke omroep komen in deze functie drie prachtige zaken samen: radio-journalistiek, leiding geven en zaken doen. Ik ben zeer vereerd dat mij het vertrouwen is geschonken om dit te mogen doen. Ik heb BNR altijd met interesse gevolgd en zie er naar uit om de enige commerciële nieuwszender van Nederland, en het meest selectieve radiostation in de B2B doelgroep nóg beter en bekender te maken.” Fröhlich werkte vanaf 1982 bij de publieke omroep, ondermeer voor de NOS en de NCRV. Hij ontwikkelde en presenteerde radioprogramma’s als Cappuccino en Stand.nl. Ook was hij jarenlang verslaggever op de motor bij Radio Tour de France. Stemproblemen dwongen hem in 2007 te stoppen met presenteren.

Marconi Awards
Fröhlich is winnaar van 3 Marconi Awards, onder meer voor ‘beste Nieuwsprogramma’ en voor ‘beste programmamaker’. Momenteel is hij werkzaam bij de Nederlandse Publieke Omroep, waar hij het zendermanagement van Radio 2 en Radio 5 Nostalgia ondersteunt. Afgelopen zomer was hij als lid van de hoofdredactie verantwoordelijk voor de succesvolle Radio 1 Sportzomer. (via BNR Nieuwsradio/Persbericht)