FunX bereikt 14% van de jongeren in de 4 grote steden

funxDe publieke jongerenzender FunX heeft een weekbereik van 14% onder jongeren in de 4 grote steden. De zender neemt daarbij een vijfde plek in samen met Slam!FM, achter Radio 538, Q Music, Sky Radio en 3FM.

Deze cijfers zijn gepubliceerd naar aanleiding van een onderzoek door Motivaction, onder auspiciën van Stichting NLO, aldus FunX in een persbericht.

Voor de steekproef werden 2.654 personen ondervraagd; 1.559 interviews werden face-to-face uitgevoerd en 1.095 interviews online. Het onderzoek is uitgevoerd onder 15 tot en met 34 jarigen in de vier grote steden: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. In elk van deze steden werden minimaal 500 respondenten ondervraagd. Het onderzoek naar het bereik van FunX is uitgevoerd door Motivaction. De onderzoeksopzet en -uitvoering zijn gedaan onder auspiciën van Stichting NLO. De resultaten zijn niet afkomstig uit het maandelijkse panelonderzoek van het NLO onderzoek en kunnen enige afwijkingen tonen.

Kamervragen over luistercijfers FunX
Kamerlid Ton Elias (VVD) had eerder dit jaar Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris van OCW over de nu niet-openbare luistercijfers van FunX. ‘Wat bent u van plan te doen aan het niet openbaar maken van de luistercijfers van FunX?’, was één van zijn vragen. In het voormalige het Continu Luister Onderzoek zaten nauwelijks stadsjongeren tussen de 9.000 ondervraagden, waardoor het onderzoek voor FunX weinig relevant was, aldus de NPO.  Jan Westerhof, directeur NPO Audio: ‘Bij de komst van het nieuwe onderzoek NLO zijn we gaan praten, onder meer over verbetering van het panel, maar we kwamen er niet uit. Uiteindelijk is er een oplossing gekomen en wordt de FunX-doelgroep nu op een andere manier benaderd, in een aanvullend onderzoek voor FunX onder auspiciën van het NLO.’