Fusie Omroep Brabant en L1 Limburg voorlopig van de baan

De fusie tussen regionale omroepen L1 en Omroep Brabant is voorlopig van de baan. Dit bericht het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant zou de Stichting Omroep Limburg (SOL) niet akkoord gaan met de manier waarop de beide bedrijven de bestuurlijke fusie willen regelen.

Plannen

In augustus van het vorige jaar zijn de plannen ontstaan voor een fusie tussen de regionale omroep van Noord-Brabant en Limburg. De bestuurlijk fusie zou per 1 januari een feit moeten zijn maar gaat dus voorlopig niet door.

Fusie

In de voorgenomen fusie zouden de merken Omroep Brabant en L1 bij de start van de nieuwe fusieorganisatie gewoon bestaan en het managementteam en de stafdiensten van beide omroepen zouden opgaan in een nieuwe holding. De redacties van beide omroepen zouden worden aangestuurd door een eigen hoofdredacteur. De fusie van de twee omroepen zou het antwoord moeten zijn op de bezuinigingen bij de regionale omroepen.

Manier

De Stichting Omroep Limburg verzet zich tegen de manier waarop de fusie doorgang zou vinden. “De omroepbedrijven mogen wat ons betreft best fuseren, dat hebben we vanaf het begin gezegd. Maar wij willen als stichting buiten die fusie blijven. Wij hebben van tevoren aangegeven dat een fusie wat ons betreft kan, mits de zelfstandige zender niet in gevaar komt en we garanties krijgen voor het behoud van de Limburgse identiteit. Naar onze zin is dat nu niet goed geregeld. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn, zo doen we het nu ook.“, aldus Joep Hahn, voorzitter van SOL tegenover het Eindhovens Dagblad.

Binnenkort gaan de partijen weer om de tafel zitten om alsnog te komen tot een fusie.