Geen Eredivisie-beelden meer voor RTL7’s Voetbal International

rtl7Het televisieprogramma Voetbal International mag geen fragmenten meer uitzenden van de Eredivisie. Al het beeldmateriaal is exclusief voor FOX aldus voormalig VI-hoofdredacteur Johan Derksen  in zijn wekelijkse column in het blad Voetbal International.

 

“RTL7 wilde de hoofdprijs betalen voor een paar beelden maar alles is exclusief voor FOX en omdat nog eens duidelijk te maken kregen alle profclubs deze week een strenge brief”, aldus Derksen.

In de brief staat dat “het rechtenpakket behorende bij de voor- en nabeschouwingprogramma’s met ingang van het nieuwe seizoen exclusief vergeven is aan de nieuwe open zender FOX”. Op maandagavond tegenover RTL7’s VI komt FOX met een nieuw nabeschouwingprogramma met als presentator Toine van Peperstraten en analist Jan van Halst. RTL7’s Voetbal International mag derhalve geen gebruik meer maken van actuele wedstrijdbeelden van de Eredivisie. Ook mag een voetbalclub individueel geen contract sluiten om beelden af te staan.

Derksen reageert teleurgesteld op dit besluit in zijn column: “Ze barsten bij FOX van het geld, maar desondanks is de onzekerheid zo groot dat ze de andere (redactie: televisie) zenders het licht in de ogen niet gunnen. Terwijl de open zender FOX er maar voor de schijn is. FOX wil eigenlijk maar één ding: FOX wil u een abonnement achter de decoder aansmeren”.

Ook geen Jupiler League meer op RTL7
RTL7 zal in het nieuwe voetbalseizoen ook geen samenvattingen meer uitzenden van de Jupiler League. Ook deze beelden worden vanaf nu exclusief op FOX en FOX Sports uitgezonden. RTL7 zal nog wel verslag doen van de Europa League.