Geen extra geld voor lokale omroep Omroep Venlo

De gemeente Venlo gaat Omroep Venlo vooralsnog niet extra financieel steunen. De omroep had gevraagd om extra subsidieom apparatuur te vervangen. Dit bericht de website 1Limburg.

Financiële problemen

Eerder wel al duidelijk dat veel lokale omroepen in financiële problemen verkeren. Volgens een onderzoek van het Commissariaat voor de Media heeft een derde van de lokale omroepen financiële problemen.

Volgens de Stichting NLPO, de overkoepelende organisatie van lokale- en streekomroepen in Nederland, is de financiering van de omroepen een groot probleem. Ook in Venlo heeft de lokale omroep Omroep Venlo financiële problemen. De omroep wil graag apparatuur vervangen en heeft daarvoor extra subsidie aangevraagd. De gemeente is niet van plan om bij te springen,.

Extra financiering

Omroep Venlo had twee verzoeken bij de gemeente Venlo liggen, enerzijds om een lening van 70.000 euro niet meer te hoeven af te betalen en anderzijds een subsidie van 75.000 euro om apparatuur te vervangen. De gemeente heeft de lening wel uitgesteld. Dat betekent dat de omroep vanaf 2021 moet gaan afbetalen in plaats van 2019 en daar mag ze dan tien jaar over doen.

Goed voorzien in subsidie

Volgens een woordvoerder van de gemeente Venlo heeft de omroep niks te klagen over de subsidie die de omroep krijgt. De omroep krijgt jaarlijks een subsidie van 260.000 euro en heeft in 2015 nog een eenmalige subsidie van 200.000 verkregen.

Ontslagen

In 2016 kwam de lokale omroep uit Venlo in het nieuws omdat de omroep een aantal medewerkers moest ontslaan.