Omroep Venlo ontslaat medewerkers wegens financiële problemen

De lokale omroep Omroep Venlo moet vijf mensen ontslaan en verder bezuinigen. Dit bericht de omroep op haar website vandaag. Voor nog twee medewerkers is de situatie onzeker. In totaal verdwijnen er omgerekend zo’n drie voltijdbanen. Door de slechte financiële resultaten van de afgelopen jaren is Omroep Venlo genoodzaakt fors te bezuinigen. Naast het ontslaan van medewerkers wordt er ook fors bezuinigd op de huur van het pand waar de omroep in gevestigd is.

“Pijn”

“Een aantal medewerkers heeft te horen gekregen dat ze hier over een paar maanden niet meer werken. Mensen die hier tien, twintig of zelfs dertig jaar actief zijn. Mensen die onlosmakelijk verbonden zijn met Omroep Venlo en ongelooflijk veel hebben betekend voor de organisatie. Zij hebben de omroep mede gemaakt tot wat die nu is. Met hart en ziel. Dat die mensen moeten gaan doet pijn. Ook bij de medewerkers die blijven.”,aldus de omroep in een verklaring op haar website.

Nieuwe directeur

De omroep gaat op zoek naar een nieuwe directeur. “Vanmiddag is de vacature op onze website geplaatst. We gaan ervan uit dat we de gewenste directeur vinden en dat we na een heel zware periode weer vooruit kunnen kijken. Om mooie dingen te maken voor de stad. Want ondanks alles, Omroep Venlo blijft.”,aldus de omroep.

Financiële injectie

De gemeente Venlo heeft vorig jaar eenmalig 195.000 euro uitgetrokken om Omroep Venlo uit haar slechte financiële situatie te helpen. De gemeente verlangde toen wel van de omroep dat zij haar financiële huishouding weer op orde krijgt. De lokale omroep koerste af op een faillissement.

In financieel zwaar weer

De omroep, die in 2013 door de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland, nog werd uitgeroepen als lokale omroep van het jaar, verkeert in financieel zwaar weer omdat de inkomsten – met name op het gebied van reclame – meerdere jaren fors zijn achtergebleven bij de begroting. Daarnaast zou een hoge huur zwaar op de balans van de omroep drukken.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.