Geen lokale DAB+-experimenten van Vooren Media in Den Haag en Alphen

(Update) Stichting Vooren Media gaat geen gebruik maken van haar lokale DAB+-experimenteervergunningen in Den Haag en Alphen aan den Rijn.

Experimenteervergunningen

Begin dit jaar heeft de stichting drie tijdelijke experimenteervergunningen verkregen van het Agentschap Telecom voor lokale DAB+-uitzendingen in Den Haag (kanaal 7B), Alphen aan den Rijn (kanaal 6A) en Oegstgeest (kanaal 10C). De drie vergunningen hebben een looptijd tot 1 juli aanstaande.

Geen gebruik

De stichting heeft inmiddels te kennen gegeven geen gebruik te gaan maken van de tijdelijke vergunningen in Den Haag en Alphen aan den Rijn. Piet van der Vooren van de stichting stelt in een reactie via Twitter op de berichtgeving dat de stichting heeft besloten “om ons vooralsnog te focussen op onze eigen regio”.

Interesse

Stichting Vooren Media had (lokale) radiozenders in de genoemde regio’s gevraagd naar de eventuele interesse om hun programma’s via de de vergunningen van de stichting te gaan uitzenden. Deze week heeft de stichting echter aangegeven geen gebruik te gaan maken van de tijdelijke vergunningen in Den Haag en Alphen aan den Rijn.

Vergunning vervalt

Het is niet duidelijk waarom de stichting afziet van uitzendingen via de genoemde kanalen. De experimenteervergunningen voor lokale DAB+-uitzendingen in Den Haag en Alphen aan den Rijn vervalt van rechtswege per 1 juli aanstaande.

Den Haag

In de regio Den Haag zendt de publieke lokale omroep Den Haag FM / Den Haag Totaal al wel uit via DAB+. Deze uitzendingen verlopen echter niet via Vooren Media maar via een eigen tijdelijke vergunning voor DAB+-uitzendingen van Rijswijk.

Middengolf

Stichting Vooren Media beschikt naast de vergunning voor drie lokale DAB+-kanalen ook nog over een vergunning voor uitzendingen via de middengolffrequentie 1395 kHz. Deze uitzendingen van deze laagvermogenzender vanuit Oegstgeest zijn ook nog niet gestart.

Update 13:30 uur: Reactie Stichting Vooren Media toegevoegd.