Geen NPO Sport op kanaal NPO Politiek tijdens zomerperiode

De NPO zal dit jaar het themakanaal NPO Politiek tijdens de zomerperiode niet vervangen door NPO Sport. Dit heeft de NPO bevestigd tegenover deze website. De programmering van het digitale themakanaal NPO Nieuws zal tijdelijk de programmering van NPO Politiek vervangen.

Sport

Sinds een aantal jaar wordt tijdens de recesperiode van de Tweede Kamer het digitale themakanaal NPO Politiek in de zomerperiode vervangen door NPO Sport. Op dit kanaal waren dan vaak sportevenementen te zien waarvoor geen of minder zendtijd beschikbaar was op de reguliere televisiekanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Komende zomerperiode zal NPO Sport echter niet te zien zijn op het kanaal van NPO Politiek.

Vindbaarheid

Het is technisch niet mogelijk om themakanaal NPO Politiek tijdelijk NPO Sport te noemen. Dat betekent dat we de naam NPO Sport niet kunnen gebruiken in de communicatie, waarmee de vindbaarheid van sportprogrammering op een kanaal dat NPO Politiek heet, wordt bemoeilijkt en het bereik achterblijft bij de verwachtingen. Daarom hebben we ervoor gekozen om het kanaal NPO Politiek in de reces-weken open te stellen voor het aanbod van NPO Nieuws.”, aldus Arthur Schuitemaker, woordvoerder bij de publieke omroep, tegenover Mediamagazine.nl.

Programmering

Op het kanaal van NPO Politiek zal dus tijdens de recesperiode van de Tweede Kamer, van 7 juli tot en met 3 september, de programmering van het digitale themakanaal NPO Nieuws te zien zijn.