Gemeente Heeze-Leende stopt miljoenen in noodlijdend HSLnet

De Noord-Brabantse gemeente Heeze-Leende gaat miljoenen lenen aan het plaatselijke glasvezelinitiatief HSLnet. Dit bericht het Eindhovens Dagblad.

5,5 miljoen euro

Met de lening van ongeveer 5,5 miljoen euro moet een faillissement van de coöperatie worden voorkomen aldus de gemeente. Het plan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. De gemeente is volgens het Eindhovens Dagblad druk op zoek naar een koper voor het glasvezelnet in de gemeente waarmee het risico voor de gemeente zelf wordt verkleind. De provider heeft al acties op touw gezet om het aantal abonnees op het netwerk te laten groeien maar deze hebben nog niet tot veel resultaat geleid.

Weinig abonnees

HSLnet heeft te kampen met hoge rentelasten en een tekort aan abonnees op het glasvezelnet. Naast de nieuwe lening staat volgens het dagblad de gemeente al voor 3,8 miljoen euro garant voor een eerder afgesloten lening. Eerder werd al duidelijk dat bij een eventueel faillissement van de coöperatie de gemeente voor miljoenen het schip in gaat waardoor een nieuwe lening onafwendbaar lijkt.

Volgende week debatteert de gemeenteraad van de Noord-Brabantse gemeente over het voorstel van het College van B&W. Via het netwerk van HSLnet bieden onder andere PLINQ, TriNed en Canal Digitaal hun diensten aan voor particuliere afnemers.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.