Genomineerden NTR Radioprijs 2017 bekendgemaakt

De genomineerden voor de NTR Radioprijs 2017 zijn bekend. De aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen wordt 3 september a.s. uitgereikt.

Luisteren

De genomineerde programma’s zijn te beluisteren in Radio Doc (NTR/VPRO) op de zondagen van 30 juli t/m 27 augustus om 21.00 uur op NPO Radio 1. De NTR wil met deze prijs, naast het vieren van het medium radio, een podium bieden voor aankomende radiomakers, hen richting geven en luisteraars kennis laten maken met hun werk.

Zes uit Vlaanderen, vier uit Nederland

Dit jaar zijn er zes genomineerden uit Vlaanderen en vier uit Nederland. De programma’s gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals de aanslag op de luchthaven van Brussel, de Wadden, schaamte, het lot van illegale vluchtelingen in Nederland, het werken in een ziekenhuiskeuken…

Prijzen

Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties de eerste en tweede prijs in de wacht slepen. Naast deze prijzen is er ook dit jaar weer de Publieksprijs, voor het programma dat op Facebook de meeste likes krijgt. De prijzen worden feestelijk uitgereikt op zondag 3 september.

Twee winnaars

Vorig jaar kende de radioprijs twee winnaars: Xandry van den Besselaar uit België en Kim Faber uit Nederland waren toen de gedeelde eerste prijswinnaars van de NTR Radioprijs 2016.

Beluisteren

Alle genomineerden zijn te beluisteren via de NTR Radioprijs op Facebook en op SoundCloud.

Audio:

https://soundcloud.com/ntr-radioprijs-2013/sets/ntr-radioprijs-2017