Genomineerden Philip Bloemendal Prijs 2018 bekend

Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt voor de Philip Bloemendal Prijs editie 2018. De prijs wordt 13 december aanstaande uitgereikt.

Genomineerden

De drie genomineerden zijn, in alfabetische volgorde, Sahil Amal Aïssa (De Wereld Draait Door- BNNVARA), Saskia Houttuin (RTL Nieuws) en Charlotte Nijs (Hart van Nederland- SBS6). Tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 13 december a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt.

De presentatie is in handen van Eva Cleven, de winnares van 2016, en vindt plaats bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Jury

De vakjury bestaande uit, voorzitter Jan Westerhof (voormalig directeur Radio NPO), Suzanne Bosman (Radio 1, EenVandaag), Sofie van den Enk (KRO, winnaar Philip Bloemendal Prijs 2008), Antoin Peeters (Presentator RTL Nieuws) en Eva Cleven koos unaniem voor deze drie genomineerden uit de 22 aanmeldingen van jonge talentvolle, journalistieke presentatoren.

Stimuleringsprijs

De tweejaarlijkse stimuleringsprijs is genoemd naar Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische commentator van het Polygoon bioscoopjournaal. De winnaar ontvangt een geldprijs van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich in het vakgebied verder te bekwamen. Voorgaande winnaars zijn Brecht van Hulten (’02), Lucella Carasso (’04), Wouter Zwart (’06), Sofie van den Enk (’08), Ajouad El Miloudi (‘10), Luuk Ikink (’12), Arman Avsaroglu (2014) en Eva Cleven (2016).

Stichting Philip Bloemendal Fonds

De Stichting Philip Bloemendal Fonds, opgericht in november 2001, heeft zich met deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs ten doel gesteld het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is hierbij een belangrijk criterium. In december 2011 gingen het Philip Bloemendal Fonds en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een samenwerking aan, om het voortbestaan van de talentprijs te garanderen.

Sociale media: