Genomineerden voor Dutch Podcast Awards bekendgemaakt

BNR heeft vandaag de lijst met genomineerden die gaan strijden om de Dutch Podcast Awards 2023 bekend gemaakt. De genomineerden zijn verdeeld in 13 verschillende categorieën. Bovendien zijn vandaag ook de digitale stembussen voor de publieksprijs geopend.

Meer dan 500 inzendingen

Podcastmakers gaven massaal gehoor aan de oproep. Meer dan 500 inzendingen stroomden de afgelopen maand binnen bij de organisatie van de Dutch Podcast Awards. Een vakjury heeft uit deze uitgebreide verzameling met inzendingen 5 podcasts per categorie geselecteerd. Dit jaar zijn er 13 verschillende categorieën. De komende weken worden de genomineerde podcasts opnieuw beluisterd en beoordeeld. Uit de categoriewinnaars kiest de vakjury vervolgens ook de ‘De Beste Podcast van Nederland’.

Opzet

De zesde editie van de Dutch Podcast Awards heeft een nieuwe opzet gekregen. Er worden deze keer twee soorten prijzen uitgedeeld: 13 juryprijzen en 1 publieksprijs. Bij de juryprijzen worden de genomineerden én de winnaar bepaald door een vakjury. Deze vakjury bestaat uit 16 onafhankelijke juryleden. Publiekstemmen worden niet langer meegewogen in de beoordeling.

De uitreiking van de Dutch Podcast Awards vindt plaats op maandagavond 6 november, in het Instituut voor Beeld en Geluid.

De genomineerde podcasts vind je hier.