Gerard Schuiteman nieuwe zakelijk directeur RTV Utrecht

Gerard Schuiteman vertrekt bij de RPO om bij RTV Utrecht aan de slag te gaan. Bij de regionale publieke omroep van de provincie Utrecht wordt hij per 1 september aangesteld als zakelijk directeur/bestuurder.

“Jarenlange staat van dienst”

Gerard Schuiteman heeft een jarenlange staat van dienst binnen de regionale publieke omroep onder andere in zijn huidige functie als bestuurder van de overkoepelende organisatie Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO). Hij heeft aan de wieg gestaan van de RPO. In zijn functie als bestuurder heeft hij de RPO uitgebouwd tot het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de uitvoering van de publieke mediaopdracht op regionaal niveau. Hij heeft verbinding gelegd tussen de regionale omroepen, met landelijke omroepen, lokale omroepen en met politiek Den Haag.

“Zeer tevreden”

Schuiteman kent de sector en de relevante partijen als geen ander. De Raad van Toezicht van RTV Utrecht is dan ook zeer tevreden dat zij een man van dit kaliber heeft weten te binden aan RTV Utrecht. Gerard Schuiteman over zijn benoeming bij RTV Utrecht.

Paul van der Lugt

Schuiteman volgt Paul van der Lugt op die begin dit jaar de regionale omroep verliet. De Raad van Toezicht deed daarvoor onderzoek naar de financiële positie van de regionale omroep.