Gestopt radioprogramma ‘Helemaal Haandrikman’ wint Gouden RadioRing

Het radioprogramma Helemaal Haandrikman van Bert Haandrikman is de winnaar van de Gouden RadioRing. Naast Helemaal Haandrikman waren ook Ekdom in de Ochtend (NPO Radio 2) en de NPO Radio 2 Top 2000 in de race.

Niet meer op de radio

Het programma Helemaal Haandrikman is sinds eind december niet meer te horen op NPO Radio 2. Bert Haandrikman zelf is nog te horen op NPO Radio 2 op zaterdag en zondag met zijn programma ‘Hier Is Haandrikman’.

Naast de prijs voor Gouden RadioRing werden er donderdagavond nog meer prijzen uitgedeeld in Theater Gooiland in Hilversum tijdens het RadioGala.

Zilveren radioster

De prijs voor beste manlijke DJ, de Zilveren Radioster Man, ging naar Gerard Ekdom (NPO Radio 2). Naast Ekdom waren ook de NPO Radio 2-DJ’s Bert Haandrikman en Rob Stenders genomineerd voor de prijs. Bij de vrouwen ging Eva Koreman (3FM) “aan de haal” met de Zilveren Radioster Vrouw. Naast Koreman waren ook Roosmarijn Reijmer (3FM) en Annemieke Schollaardt (3FM) genomineerd voor de prijs.

Beste radiozender

Radio 538 won de prijs voor beste radiozender. Naast Radio 538 waren ook 100%NL en NPO Radio 2 genomineerd voor deze prijs.

Marconi Awards

De Marconi Impact Award ging naar De Sportzomer van NPO Radio 1 en de Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Eva Cleven (FunX). Voor de prijs waren ook Jordi Warners (SLAM!), Bas Menting (Radio 538) en Rob Janssen (3FM) genomineerd.

Marconi Oeuvre Award

Eerder was al bekend geworden dat de Marconi Oeuvre Award dit jaar gaat naar Tineke de Nooij. De Nooij is momenteel werkzaam voor NPO Radio 5 maar begon haar carriere bij de zeezender Radio Veronica. Vanavond werd de prijs officieel uitgereikt. Dit werd gedaan door Ad Bouman, technicus bij onder andere de zeezender Radio Veronica.

Arjan Snijders

Het was de laatste keer dat de organisatie in handen was van Arjan Snijders. Snijders zou het “gezeur” rond de prijs beu zijn. AVROTROS, de omroep die de prijs organiseert, zegt wel door te gaan met de radioprijzen ondanks het feit dat Snijders stopt met zijn werkzaamheden.

Tweets: