Glasvezelnetwerk KT Waalre moet het doen zonder grote providers

Het glasvezelnetwerk van kabelaar KT (KabelTelevisie) Waalre zal via haar netwerk niet de diensten van grote providers als KPN, Tele 2 en Vodafone kunnen aanbieden. KT Waalre is lang in onderhandeling geweest met deze grote providers maar dit heeft uiteindelijk niet geleid tot een positief resultaat.

Teleurgesteld

“Ook KT Waalre is teleurgesteld over het feit dat deze partijen thans afzien van toegang tot het glasvezelnetwerk in Waalre. Dit is echt een beslissing geweest van deze providers zelf, KT Waalre had graag gezien dat één van hen diensten zou leveren in Waalre. Jammer maar helaas”, aldus de kabelaar in een reactie.

Afgehaakt

Grote providers als KPN, Tele 2 en Vodafone zouden zijn afgehaakt omdat het aantal potentiële aansluitingen te laag zou zijn en de tarieven die KT Waalre zou vragen zouden te hoog zijn. Volgens KT Waalre zijn deze tarieven echter niet te hoog: “Dit is een onjuiste bewering. De tarieven liggen op hetzelfde niveau als in de rest van het land en bij andere partijen als Reggefiber”, aldus KT Waalre. Het kabelnetwerk van Waalre beschikt over ongeveer 7000 aansluitingen waarvan een deel verglaasd is.

Diensten

Momenteel bieden glasvezelproviders Plinq, Trined en Solcon wel hun diensten aan via het glasvezelnetwerk van KT Waalre. KT Waalre is van oudsher de kabelmaatschappij voor de Noord Brabantse gemeente Waalre. Naast een glasvezelnetwerk van KT Waalre dat nog in aanbouw is, beschikt KT Waalre ook over een coax-netwerk waarop de diensten van Ziggo worden aangeboden.

Zelfstandig netwerk

Als een van de weinige gemeentes in Nederland beschikt Waalre over een eigen, onafhankelijk kabelnetwerk. KT Waalre stelt dit kabelnetwerk als eigenaar en beheerder open voor verschillende dienstenleveranciers. De Consumentenbond concludeerde onlangs dat er te weinig keuzevrijheid voor consumenten is bij vast breedband. Daarvan zou volgens de Consumentenbond sprake zijn als er minimaal drie aanbieders met een onderscheidend breedbandproduct zijn. Het kabelnet in Waalre wordt, naast gemeenten als Harderwijk, expliciet genoemd als plaats waar juist wél voldoende concurrentie op kabel of glasvezel is.

Start aanleg glasvezelnetwerk KT Waalre

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.