Glazen Huis Alphen Stad FM/TV op andere locatie

Bewoners Glazen Huis AlphenOp het Hemaplein in Alphen a/d Rijn komt dit jaar toch niet Het Alphense Glazen Huis van de lokale omroep Alphen Stad FM/TV  te staan. Het evenement verplaatst naar een plek een paar honderd meter verderop: het Aarplein.  Op last van de autoriteiten heeft Alphen Stad FM/TV deze week te horen gekregen dat het plein aan de Van Boetzelaerstraat om veiligheidsredenen geen optie is.

 

Alphen Stad FM/TV heeft in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn alles op alles gezet om het evenement toch door te laten gaan. Er is een nieuwe locatie gevonden: het Aarplein (locatie: De Vest). ‘Een prachtlocatie’, vindt projectleider Danny de Bruin. ‘Deze plek stond, toen we een jaar geleden met de voorbereidingen startten, hoog op ons verlanglijstje. Dat wij nu alsnog op deze plek staan, geeft ons extra ruimte.’ Aanstaande maandag start de bouw van Het Alphense Glazen Huis. Aan de opzet van het glazen huis-complex verandert niets.

Parallel aan de landelijke actie van 3FM zamelt Alphen Stad FM/TV een week lang geld in voor het Rode Kruis. De vier bewoners van Het Alphense Glazen Huis (Kevin van Arnhem, Haniff Harharah, Wesley Hoek en Peter Trimp) leven van 18 tot en met 24 december op water en brood. Zij maken nonstop live radio, dat ook rechtstreeks wordt uitgezonden op televisie en internet, en draaien verzoekplaatjes. Het geld dat Alphen Stad FM/TV inzamelt maakt onderdeel uit van het totaalbedrag dat op 24 december bekend wordt gemaakt door 3FM Serious Request in Enschede.

Meer informatie: http://www.alphenseglazenhuis.nl/