Glazen Huis RTV Keetje in Doetinchem van start

lokaleomroepHet RTV Keetje, het Glazen Huis van de lokale omroep Optimaal FM uit de Achterhoek, is vrijdag weer van start gegaan.

De DJ’s van de lokale omroep zullen vanuit het Glazen Huis RTV Keetje 100 uur radio maken voor het goede doel.  Al vier jaar lang staat het RTV Keetje vanaf eind november 100 uur lang op het Simonsplein in Doetinchem. Samen met de Moeder Teresa Stichting uit Ulft organiseren Optimaal FM en de televisiezender Focuz TV dit jaarlijks terugkerende radio evenement met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de allerarmsten in Roemenie. 

Vorig jaar leverde het RTV Keetje 57.624 euro euro op.  “Dit laat zien dat heel veel vrijwilligers zich willen inzetten”, aldus burgemeester Tonny van de Vondervoort bij de opening van het Keetje tegenover dagblad De Gelderlander. Het RTV Keetje is nog tot en met 3 december in de lucht.

Speciaal tintje aan 5e editie
De vijfde editie van het RTV Keetje krijgt een speciaal tintje aldus de initatiefnemers van het RTV Keetje. “Er worden niet, zoals je gewend bent van eerdere edities, 3 DJ’s opgesloten. Jeroen Drogt, Martijn Koedam, Jorre Vink en Wijbrand van der Sande zijn allemaal in RoemeniĆ« geweest en kunnen uit eigen ervaring vertellen hoe hard hulp nodig is. Zij vormen de rode draad van onze actie. Daarnaast zetten ook andere medewerkers van Optimaal FM zich hard in om de actie te laten slagen”.

Veiling
Door middel van veilingen op onder andere een workshop taarten maken en huiskamer concerten met artiesten hoopt men zo veel mogelijk geld op te halen. 

Luisteren en kijken
Het RTV Keetje is te beluisteren in de Achterhoek via de FM-frequenties 94.7 MHz (Vethuizen), 105.5 MHz(Varsseveld), 105.6 MHz (FM) (Didam), 106.2 MHz (FM) (Doetinchem) en is wereldwijd te beluisteren via Internet.  De regionale televisiezender FocuzTV brengt elke dag om 19.00 uur het RTV-Keetje Journaal. Via Focuz TV kan ook live worden gekeken naar het RTV Keetje.