GLORY Kickboxing vanaf 20 juli te zien op Veronica

De kickbokswedstrijden van GLORY zijn vanaf 20 juli te zien op Veronica. Veronica is een meerjarige overeenkomst aangegaan met GLORY Kickboxing. De wedstrijden waren tot op heden te zien bij Ziggo Sport. John de Mol, via Talpa Network eigenaar van Veronica, gaf eerder al te kennen interesse te hebben in de uitzendrechten van GLORY.

Overeenkomst

GLORY is ’s werelds grootste kickboksorganisatie en heeft populaire vechters zoals de Nederlanders Rico Verhoeven en Robin van Roosmalen onder contract staan. De overeenkomst omvat uitzendingen van elk GLORY-event (de genummerde events en de SuperFight Series), evenals shoulder programming en het uitzenden van een frequent magazine waarbij Veronica gebruik kan maken van het rijke archief van GLORY.

Toegankelijk

Bastiaan van Dalen, zendermanager Veronica: “GLORY en een kampioen als Rico Verhoeven hebben de vechtsport toegankelijk gemaakt voor een breder publiek, waardoor de waardering en populariteit zijn toegenomen. GLORY-events zijn spectaculair, waarbij er slechts plaats is voor absolute topsporters. En Nederland is een land vol uitblinkers, vandaar dat Veronica graag deze wedstrijden op tv brengt.”

GLORY 55

De eerste GLORY-events bij Veronica zijn GLORY 55 New York en GLORY 55 SuperFight Series op vrijdag 20 juli. Robin van Roosmalen uit Den Bosch verdedigt hier zijn wereldtitel in het vedergewicht, terwijl de in Amsterdam geboren en getogen Yousri Belgaroui om het kampioenschap in het middengewicht strijdt als de co-headliner.

Amsterdam

Heel speciaal worden ook GLORY 59 Amsterdam en GLORY 59 SuperFight Series. Deze events vinden plaats op zaterdag 29 september in de Johan Cruijff ArenA, waar de wereldkampioen in het zwaargewicht en GLORY pound for pound kampioen Rico ‘The King of Kickboxing’ Verhoeven in actie komt.

Ook voormalig weltergewichtkampioen Murthel ‘The Predator’ Groenhart en het 21-jarige Nederlands-Marokkaanse talent Mohammed ‘The Destroyer’ Jaraya verschijnen in de ring, evenals andere Nederlandse en buitenlandse vechters, die de komende weken zullen worden aangekondigd.