Golf: The Masters live op Ziggo Sport en BBC Two

Het prestigieuze golftoernooi The Masters is de komende dagen live te volgen op Ziggo Sport en bij de BBC op BBC Two.

Major

The Masters, dat de komende dagen wordt gespeeld op de Augusta National Golf Club in het Amerikaanse Augusta, is een van de vier Major golftoernooien. De andere drie Majors zijn: de US Open, het Brits Open en het Amerikaanse PGA Kampioenschap.

Winnaar

De winnaar mag vijf jaar lang aan alle Majors (de Masters, het US Open, Brits Open en Amerikaanse PGA Kampioenschap) meedoen en levenslang aan de Masters. De winnaar gaat met bijna 2 miljoen euro naar huis toe.

Deelnemers

Deelnemers aan het toernooi zijn dit jaar onder andere Tiger Woods, Phil Mickelson, Rory McIlroy , Jordan Spieth, Justin Rose en Brooks Koepka. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door de Amerikaan Patrick Reed.

Ziggo Sport Golf

Op de betaalzender Ziggo Sport Golf wordt The Masters van donderdag tot en met zondag in zijn geheel live uitgezonden. Naast de reguliere uitzendingen via Ziggo Sport Totaal Golf biedt de betaalzender in de middaguren beelden van van Amen Corner (holes 11, 12 en 13).

Ziggo Sport

The Masters zijn zeer beperkt te zien op het gratis sportkanaal Ziggo Sport 14. In de late avonduren wordt er via het sportkanaal, dat zonder meerkosten is te zien voor abonnees van Ziggo, live verslag gedaan van The Masters. De exacte aanvangstijden van Ziggo Sport en Ziggo Sport Golf zijn hier te vinden

BBC

Ook de Britse publieke televisiezender BBC besteedt aandacht aan het toernooi. Op zaterdag en zondagavond zijn er live-uitzendingen op BBC Two. De exacte uitzendtijden zijn te vinden op de website van de BBC. BBC Two is in HD-kwaliteit te zien bij onder andere Ziggo (kanaal 62) en KPN (kanaal 731)