Golf: The Players Championship live bij Ziggo Sport

Het golftoernooi The Players Championship is de komende dagen live te volgen op Ziggo Sport en Ziggo Sport Golf.

The Players Championship

The Players Championship is een golftoernooi in de Verenigde Staten, dat deel uitmaakt van de Amerikaanse PGA Tour. Het toernooi wordt sinds 1982 gespeeld op de baan ‘Tournament Players Club te Sawgrass’.

Vijfde major

Het golftoernooi heeft de grootste prijzenpot van alle golftoernooien, en wordt daarom wel eens de vijfde Major genoemd. Vorig jaar was het prijzengeld iets minder dan 10 miljoen euro. Het toernooi behoort dus niet tot dé grote toernooien maar verdient veel aanzien naast de vier majors The Open Championship, US Open, PGA Championship en Masters Tournament.

Deelnemers

In 2013 werd het toernooi gewonnen door Tiger Woods, in 2014 door de Duitser Martin Kaymer, in 2015 was de Amerikaan Rickie Fowler de beste, in 2016 won Jason Day en vorig jaar was de Zuid-Koreaan Kim Si-woo de beste.

Dit jaar doen weer veel bekende golfers mee aan het toernooi zoals Rory McIlroy, Jordan Spieth, Bubba Watson, Jason Day, Phil Mickelson, Tiger Woods, Justin Rose, Martin Kaymer, Ian Poulter, Sergio Garcia en Boo Weekley.

Televisie

Ziggo Sport en betaalzender Ziggo Sport Totaal Golf besteden vanaf vanavond uitgebreid aandacht aan het toernooi. De sportzender Ziggo Sport start vanavond om 22.45 uur met het uitzenden van de eerste ronde.

De rest van het toernooi is exclusief te volgen via Ziggo Sport Golf. Deze sportzender zendt tot en met zondagnacht elke avond live uit vanaf de ‘Tournament Players Club’ te Sawgrass.