GOLF TV op komst, Ziggo Sport nog in onderhandeling

Vanaf 1 januari lanceren Discovery en de Amerikaanse PGA Tour de streamingdienst GOLF TV. Ziggo Sport zegt nog in onderhandeling te zijn met de PGA voor een nieuw uitzendcontract.

Streamingdienst

De streamingdienst GOLF TV gaat vanaf 1 januari 2019 in een groot aantal landen van start waaronder Nederland. De dienst gaat alle wedstrijden van de populaire Amerikaanse PGA Tour live uitzenden. Ook toernooien als THE PLAYERS Championship, de FedExCup Playoffs en de Presidents Cup zullen te zien zijn via de nieuwe dienst.

2000 uur

In totaal gaat de dienst per jaar 2000 uur aan golf-wedstrijden uitzenden. Mediabedrijf Discovery betaalde voor het uitzenden van alle wedstrijden van de PGA ongeveer 2 miljard euro. Het mediabedrijf mag hierdoor de komende 12 jaar alle wedstrijden van de PGA live uitzenden via de streamingdienst GOLF TV. Mediabedrijf Discovery is in Europa actief met de sportzender Eurosport en de on-demand dienst Eurosport Player.

PGA TOUR LIVE

De Amerikaanse golforganisatie PGA was in onder andere Nederland al actief met de streamingdienst PGA TOUR LIVE. Deze dienst zal per 1 januari ophouden te bestaan. Bestaande klanten krijgen een aanbod om over te stappen op de nieuwe dienst GOLF TV. Het is nog niet duidelijk wat de abonnementskosten zullen zijn van de nieuwe dienst.

Ziggo Sport Totaal

Momenteel zendt ook betaalzender Ziggo Sport Totaal via haar speciale kanaal Ziggo Sport Golf alle wedstrijden van de PGA Tour nog live uit. Dit contract loopt echter tot eind dit jaar. “Wij voeren op dit moment constructieve gesprekken met de PGA mbt de verlenging van ons contract. Zodra hier meer over bekend is zullen we dat uiteraard bekend maken“, aldus een medewerker van de sportzender tegenover deze website.

Sociale media: