Gouden NL-Award voor RTV Utrecht

afstandsbedieningDe Gouden NL-Award voor de beste productie van de regionale omroepen in 2014 gaat naar RTV Utrecht voor de documentaire ‘Ruben en Julian, twee weken tussen hoop en vrees’. De makers wonnen ook in de categorie achtergrond.

Verslaggever Dennis van Ommeren sprak voor de documentaire met de moeder van de broertjes uit Zeist, die mei 2013 werden omgebracht door hun vader. Ook de hoofdrechercheur van de politie deed zijn verhaal.

De jury roemt onder meer de respectvolle wijze waarop de makers met de betrokkenen zijn omgegaan. “De doorslag bij het bepalen van de winnaar werd gegeven door het regionale belang en de rol van de omroep en met name één verslaggever als vertegenwoordiger daarvan. Respectvolle keuzes uit het verleden leidden tot een groot vertrouwen in de omroep en een uniek en exclusief relaas. Een relaas dat bovendien mooi is opgebouwd en boeit tot het eind aan toe. Waar alle andere media het nakijken hadden, onthulde RTV Utrecht de achtergrond van een aangrijpend familiedrama.”

Aan de Gouden NL-Award is een geldprijs van 2500 euro verbonden. De documentaire over Ruben en Julian was vorig jaar te zien op RTV Utrecht en later ook bij de RKK op Nederland 1. Erwin Raasveld verzorgde de montage, het camerawerk was in handen van Joep ten Have. Alle winnaars van de NL Awards zijn te vinden via: http://www.nl-awards.nl/winnaars/winnaars-2014.html

De NL-Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste programma\’s van de regionale omroepen. Regionale publieke omroepen kunnen inzenden voor de NL-Awards. De NL-Awards zijn een initiatief van de Stichting ROOS. De prijzen worden uitgereikt tijdens de ROOS Dagen die deze week plaatsvinden.