(C) Mediamagazine

Grand Prix Radio met FM-zender in Spa tijdens Grand Prix België

De online radiozender Grand Prix Radio is tijdens het Formule 1-weekend van de Grand Prix in België ook in de ether te ontvangen rond het circuit. Dit bericht de radiozender op haar website.

Veel Nederlanders richting Spa

Veel Nederlanders trekken dit weekeinde richting Spa-Francorchamps om Max Verstappen te steunen tijdens zijn race. De verwachting is dat ongeveer 60.000 Nederlanders richting de Ardennen vertrekken om daar de race live mee te maken. Om al deze Nederlanders van informatie te voorzien heeft Grand Prix Radio de beschikking gekregen over een FM-zender op 100.0 MHz tijdens het race-weekend. Het is voor het eerst dat een Nederlandse radiozender in het buitenland tijdens een Formule 1-raceweekend live mag uitzenden op een FM-frequentie.

On air

De zender vanaf Spa is sinds gisteravond in de lucht lucht in gaan waarbij de antennemast op het Formule 1 TV-compound is opgebouwd. Op zondag zal tijdens de Grand Prix live het commentaar van Olav Mol te horen zijn, net zoals bij de andere Grand Prixs in samenwerking met Ziggo Sport, de Nederlandse Formule 1 tv-licentiehouder.

“FM-radio meenemen”

Olav Mol van Grand Prix Radio: “Het was nogal wat werk om de benodigde vergunningen en toestemmingen te krijgen. Maar het is gelukt! Dus iedereen moet vooral lekker een FM-radio meenemen naar Spa dit weekend, zo blijf je van alles op de hoogte. Dit is uniek. Onze dj-verslaggever Lucas Degen gaat de Nederlandse fans op de tribunes, langs het circuit en op de campings voor de Grand Prix Radio microfoon halen. Ook de nachtprogramma’s van Lucas zullen vanaf de Verstappen-camping, die aan het circuit ligt, komen”.

Grand Prix is natuurlijk ook te ontvangen via het Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.