“Grote prijsverschillen installatiekosten glasvezel”

De installatiekosten voor het aansluiten van een glasvezelaansluiting verschillen fors per provider. Dit blijkt uit een inventarisatie van de website Glasvezelgids.nl.

De kosten voor de installatie van glasvezel door een monteur kunnen behoorlijk oplopen aldus de website. De website deed een inventarisatie van de providers die hun diensten aanbieden op het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Bij de meeste abonnementen wordt als extra optie de installatie door een monteur aangeboden, de kosten daarvoor verschillen echter behoorlijk per provider.

Gratis service

Er zijn providers die de installatie van de glasvezelaansluiting door een monteur standaard gratis aanbieden als extra service. De providers zijn er op deze manier zeker van dat alles vanaf het begin goed is aangesloten en functioneert. Bij Vodafone, KPN, Trined, Solcon en Stipte is de installatie door een monteur gratis. De duurste provider qua installatiekosten is Fiber met een monteurprijs van bijna 90 euro. “Op zich niet verrassend want uitgerekend die provider stunt behoorlijk met de maandprijzen voor de abonnementen.”, aldus de website.

Extra optie

Vaak zijn de installaties door een monteur een extra optie. De meeste pakketten worden met een doe-het-zelf handleiding gestuurd. Bovendien bestaat er bij sommige providers de keuze uit een eenvoudige of uitgebreide installatie. Bij die laatste wordt ook op ‘cosmetische punten’ gelet, zoals bijvoorbeeld het netjes wegwerken van kabels langs de muren.

Opvallend is verder dat enkele providers, waaronder OnsBrabantNet en Telfort, voor de goedkopere pakketten wel kosten berekenen voor de installatie door een monteur, maar bij de duurdere pakketten niet. OnsBrabantNet bijvoorbeeld rekent via Reggefiber 45 euro voor de installatie, met uitzondering van het 100 Mbps-pakket. “Wie echter direct op de site van de provider bestelt, krijgt de installatie door een monteur in alle gevallen (t.w.v. 45 euro) gratis.”, aldus de website Glasvezelgids.nl

Tot slot valt volgens de website Glasvezelgids.nl de provider Tweak op in het lijstje. Tweak is de enige aanbieder waar de installatie door een monteur helemaal niet mogelijk lijkt aldus de website.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.