Grote problemen bij lokale omroep RTV Favoriet

De problemen bij lokale omroep RTV Favoriet uit Zevenaar stapelen zich op. De omroep is sinds vrijdag niet meer in de lucht.

Problemen

De lokale omroep kwam vorig jaar in het nieuws doordat de directeur van de lokale omroep, Joshua Eusman, fraude zou hebben gepleegd. Eusman legde in februari van dit jaar zijn functie neer bij de lokale omroep. Een onderzoeksrapport oordeelde uiteindelijk dat er niet transparant gehandeld werd bij de lokale omroep.

Nieuw bestuur

Het voormalige bestuur van RTV Favoriet, waarin onder meer de vader van Joshua Eusman zitting had heeft nu volgens een aantal vrijwilligers een zelfbenoemd bestuur van RTV Favoriet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In dat bestuur zit onder meer de juridisch adviseur van Eusman.

Sloten

Inmiddels zijn de sloten bij het pand van de lokale omroep aangepast zodat vrijwilligers geen toegang meer hebben tot het studiopand. Ook zouden er door oud-bestuursleden spullen uit de studio zijn meegenomen. Ook is de website van de lokale omroep uit de lucht gehaald.

Meer lokale omroep

De lokale omroep in Zevenaar is niet de enige lokale omroep waar conflicten zijn tussen vrijwilligers van de lokale omroep en de bestuurders. Ook bij de lokale omroep in Heemskerk en Vught zijn er conflicten.