Haagse wethouder: “Gevestigde media in Den Haag is wit bolwerk”

De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) noemt de gevestigde omroepen in Den Haag “nog steeds een wit bolwerk”. Hij doelt hiermee expliciet op de regionale omroep Omroep West en de lokale omroep Den Haag FM/TV.

Meer samenwerking

De wethouder wil dat de ‘witte media’ meer samenwerken met de ‘multiculturele media’ in onze stad. “De omroepen moeten een afspiegeling zijn van de samenleving”, zei Baldewsingh zaterdag in het radioprogramma Nieuwslicht op Den Haag FM. “Eigenlijk vind ik het schandalig dat we het in 2016 hier nog steeds over moeten hebben. Het baart mij zorgen dat op de werkvloer en in de programmering de multiculturele samenleving nog steeds niet zichtbaar is.”, aldus de wethouder in het radioprogramma.

“Maak gebruik van elkaars kracht”

Baldewsingh zei het geen probleem te vinden dat er in onze stad specifiek op de Surinaamse en Turkse gerichte omroepen zijn. “Maak gebruik van elkaars kracht. Schakel hen in als er iets is in hun gemeenschap. Dan kan je er altijd later nog een eigen verslaggever heen sturen.” Rabin Baldewsingh is wethouder SWWS (Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport) in de Hofstad.

“Verbaasd”

Stationmanager Gerard van den IJssel van Den Haag FM reageert verbaasd op de opmerkingen van Baldewsingh: “Ik ga mij bijna afvragen of hij wel eens kijkt en luistert naar ons. We werken juist veel samen met alle omroepen in de stad, we zenden zeker op televisie veel doelgroepprogramma’s uit, we hebben een multiculturele werkvloer, we draaien muziek uit alle windstreken. Laat ik het dus maar als een steuntje in de rug zien, dat we op de goede weg zitten.”, aldus Van den IJssel op de website van Den Haag FM.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.