Haarlem 105 is wereldrecord radiomaken kwijt

microfoonHaarlem 105, de lokale omroep voor de gemeente Haarlem,  is haar wereldrecord radiomaken kwijt. De voormalige recordhouder, jongerenzender Kiss FM in Berlijn, is sinds vrijdag weer in bezit van de titel.  Dit bericht de regionale omroep RTV Noord-Holland.

 

 DJ’s Remco Rhee en Wessel van Opstal van de Haarlemse lokale omroep maakten in oktober vorig jaar 80 uur radio. Het 25-jarig bestaan van de omroep was toen de aanleiding voor de recordpoging. Het oude record van Kiss FM was 73 uur radiomaken, de Haarlemse jongens verbraken dit ruimschoots. Maar de Berlijnse radiozender liet het daar niet bij zitten. Ze verbraken het record met maar liefst 98 uur en 50 minuten (98,8 uur). 98,8 is de radiofrequentie van de zender.

“Het was me helemaal ontgaan dat ze gingen proberen ons record te verbreken. Ik ben met Remco aan het kijken of we misschien het record opnieuw kunnen verbreken.”, aldus Wessel van Opstal tegenover RTV Noord-Holland.

Lees ook: Weltrekord zurück in Berlin – 98.8 KISS FM holt Rekord für längste Radiosendung aller Zeiten via Radiowoche.de