Hans Smit nieuwe presentator Radio 4’s ‘De Klassieken’

nporadio4Hans Smit presenteert vanaf 1 januari ‘De Klassieken’ op Radio 4. Hij volgt Clairy Polak op. Dit berichte de publieke radiozender op haar website.

Voor mij is het programma de ultieme kans om mijn liefde voor klassieke muziek over te brengen. De Klassieken is de perfecte mix van bekende werken en onbekendere pareltjes. Niks mooier dan de luisteraar daar van te laten genieten en ze ook bij het programma te betrekken. Als ik zelf naar het programma luister, lijkt het of de buitenwereld vervaagt. Alsof al die musici speciaal voor mij hun best doen, terwijl ze het prima vinden als ik intussen wat werk of de krant lees of de afwas doe. Ik word er rustig van en tegelijkertijd geïnspireerd. Ik verheug mij er enorm op om samen met de uitstekende redactie dat gevoel over te brengen’. aldus Hans Smit op de website van Radio 4.

Op dit moment presenteert Hans Smit het wekelijkse radioprogramma Opium op Radio1, en is hij de vaste invaller van ‘De Klassieken’. Hij zal vanaf januari bij Opium betrokken blijven, ook als presentator. Hans Smit over de rol van klassieke muziek in zijn leven. Beluister het hier: http://deklassieken.radio4.nl/thema/hetklassiekehart/d/148