Hart & Ziel Lijst 2017 de hele week te beluisteren op NPO Radio 4

Tot en met 13 oktober is op NPO Radio 4 de Hart & Ziel Lijst te horen. De lijst met 300 klassieke muziekstukken is elke dag te horen van 7-20 uur op NPO Radio 4.

Matthäus Passion

De Matthäus Passion van Bach raakt het hart en de ziel van de meeste luisteraars. Het lijdensverhaal van Jezus werd door klassieke muziekliefhebbers verkozen tot de nummer 1 in de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst. Mozarts Requiem en het Requiem van Fauré eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek.

Nieuwe binnenkomers

Marwil Straat, zendermanager NPO Radio 4: “Naast de vertrouwde muziekstukken zijn er dit jaar ook een groot aantal verrassende nieuwkomers in de lijst. Het is geweldig om te zien dat de lijst echt leeft onder klassieke muziekliefhebbers en dat zij zich sterk maken om nieuwe, veelal hedendaagse, muziekstukken in de lijst te krijgen. Daarmee houden we de lijst dynamisch.” De drie hoogst genoteerde nieuwe binnenkomers zijn: De Staat van Louis Andriessen (50), For Mattia van Douwe Eisenga (53) en Symfonie nr. 1, ‘In de ban van de ring’ van Johan de Meij (56).

Record aantal stemmers

Het aantal stemmen is dit jaar verdubbeld naar 50.000. Dat is een record voor de NPO Radio 4 Hart en Ziel Lijst.

Hart en Ziel op televisie

Tot en met vrijdag 13 oktober zendt NPO 2 elke dag om 19:25 het programma Hart & Ziel Music Match uit, een nieuw spelprogramma van de NTR over vooroordelen over klassieke muziek. Aansluitend brengt NPO Cultura om 19:45 uur een wisselend programma, waaronder een documentaire over de invloed van de compositie ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt. Op vrijdag 13 oktober om 20:15 uur zendt NPO Cultura live het Hart & Ziel Slotconcert in TivoliVredenburg uit.

NPO Radio 4

Radiozender NPO Radio 4 is landelijk in de ether te beluisteren via FM en DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. De hele Hart en Ziel Lijst vind je hier: www.nporadio4.nl/hartenziel.

Sociale media: