Hart & Ziel Lijst van start op NPO Radio 4

Tot en met 14 oktober is de Hart & Ziel Lijst te horen op NPO Radio 4. De lijst is samengesteld door de luisteraars van de klassieke radiozender.

Matthäus Passion

De lijst wordt “aangevoerd” door de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. “Dit muziekstuk raakt het hart en de ziel van vele luisteraars.”, aldus het persbericht. Uit vier eeuwen aan klassieke muziek kozen muziekliefhebbers op radio4.nl het lijdensverhaal van Jezus als absolute nummer 1 in de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst. Tot en met 14 oktober tellen de presentatoren dagelijks tussen 07.00 en 19.00 uur af naar Spiegel im Spiegel van Pärt (3), Mozarts Requiem (2) en de Matthäus Passion van Bach (1). NPO Radio 4 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. De gehele lijst vind je hier.

Hart & Ziel op televisie

Wie geen genoeg kan krijgen van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst kijkt tijdens de uitzendweek elke avond om 22.55 uur naar NPO 2. Tijl Beckand (AVROTROS) reist naar verschillende Europese steden om het verhaal achter bekende klassieke muziekstukken te ontdekken.

NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival

Vrijdag 14 oktober sluit NPO Radio 4 de uitzendweek feestelijk af met het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg. De finale van de dag is het Hart & Ziel Concert om 20.15 uur in de Hertz-zaal, met het Nederlands Blazers Ensemble en diverse solisten. Om 19:25 uur zendt de NTR op NPO 2 het TV-programma Hart & Ziel uit, met impressies van het festival en reportages. Het afsluitende concert is van 20.15 tot 21.30 uur ook live te volgen op NPO Cultura.

DAB+

Op het digitale themakanaal NPO Radio 4 Concerten genieten luisteraars non stop van de Hart & Ziel Lijst: vanaf zaterdag 15 oktober is de Hart & Ziel Lijst daar compleet te beluisteren. NPO Radio 4 Concerten is te ontvangen via DAB+, internetradio en via deze pagina. of de NPO Radio 4 app.

De volledige lijst en bijbehorende verhalen van luisteraars staan op radio4.nl/hartenziel

Video:

Eén reactie

  1. Graag zou ik Winterreise van F.Schubert op 1 hebben en de dorische Toccata en Fuga van Bach , op orgel op de tweede plaats.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.