HBO Nederland en FOX Life gestopt met uitzendingen

De televisiezenders van HBO en FOX Life zijn met ingang van het nieuwe jaar gestopt met hun uitzendingen. De programma’s van HBO blijven wel beschikbaar als exclusieve content bij kabelaar Ziggo.

Uitzendingen

Eind september van vorig jaar maakte HBO Nederland bekend dat de uitzendingen van haar lineaire televisiekanalen per 1 januari 2017 gestaakt zou worden. De Amerkaanse zender zond uit met drie televisiezenders via vrijwel alle digitale televisie-aanbieders in Nederland. Home Box Office zond in Nederland uit via een joint-venture met kabelaar Ziggo. De uitzendingen van de drie lineaire televisiekanalen zijn per 1 januari gestaakt.

Exclusief

Ziggo gaat verder met het uitzenden van HBO-programa’s. De content wordt on-demand aangeboden in een speciaal televisiepakket ‘Movies & Series XL’. Voorheen was dit pakket bekend onder de naam ‘Royaal’. Dit pakket is nu 2 euro per maand duurder geworden maar bevat wel de programma’s van HBO. Voor kijkers bij andere aanbieders is de content van HBO niet meer beschikbaar.

FOX Life

Begin november werd bekend dat ook de zender FOX Life haar uitzendingen per 1 januari ging stoppen. De televisiezender FOX Life is vanmorgen om 6.00 uur gestopt met haar uitzendingen. Programma’s die voorheen op FOX Life waren te zien worden gedeeltelijk overgeheveld naar de televisiezender FOX. Deze zender is in veel gevallen in het basispakket van de diverse aanbieders te zien.

Sinds 2009

FOXlife ging in Nederland en Vlaanderen op 7 september 2009 van start met haar uitzendingen en is momenteel nog te zien bij aanbieders als Ziggo en KPN. In Vlaanderen waren de uitzendingen vorig jaar al gestaakt.

Tweets:

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.