Hélène Hendriks gaat ‘Matchwinner Pro’ presenteren op RTL 7

Vanaf maandag 30 oktober, 22.00 uur, is Hélène Hendriks bij RTL 7 te zien als presentatrice van ‘Matchwinner Pro’, dé quiz met de grootste voetballers in de kleinste studio.

Matchwinner Pro

Matchwinner Pro is de opvolger van Matchwinner dat eerder werd gepresenteerd door Wilfred Genee. Hélène Hendriks is momenteel te zien als presentator bij FOX Sports. Het is het eerste programma dat Hendriks gaat maken voor RTL Nederland.

Goede doel

In ‘Matchwinner Pro’ beantwoorden bekende (oud-)topvoetballers elf vragen over hun eigen carrière, waarmee ze een geldbedrag kunnen winnen voor een zelfgekozen goed doel. Hun kennis wordt getest en tegelijkertijd vertellen ze bijzondere anekdotes over hun leven en spelerscarrière. Iedere week bezoekt Hélène, met de speciale mobiele studio, een andere bekende (oud-) topvoetballer.

Rafael van der Vaart

Hélène is onder meer afgereisd naar Denemarken om Rafael van der Vaart vragen over zijn eigen loopbaan voor te leggen. De oud-Ajacied heeft een flinke carrière achter de rug bij grote internationale clubs als Real Madrid, HSV en Tottenham Hotspur. Momenteel speelt hij zijn wedstrijden voor het Deense FC Midtjylland. Daarnaast wordt door Hendriks ook van alles gevraagd aan Dirk Kuyt en Ruud van Nistelrooy.

De Matchwinner app

Naast het programma is ook de Matchwinner app in een nieuw jasje gestoken. Vanaf maandag 30 oktober staat de app elke week in het teken van de (oud-) topvoetballer die de betreffende week in het programma te zien is. De app-spelers krijgen iedere dag elf vragen over de carrière van de betreffende (oud-) topvoetballer voorgeschoteld. De Matchwinner app is inmiddels uitgegroeid tot de grootste voetbalquiz van Nederland, waarbij iedereen zijn/ haar voetbalkennis kan testen.

De eerste uitzending van Matchwinner Pro is maandag 30 oktober te zien om 22.00 uur op RTL 7, direct na Voetbal Inside.