Hélène Hendriks nieuwe analiste bij Omroep Brabant TV

Hélène Hendriks is vanaf augustus naast haar werk voor FOX Sports regelmatig te zien in het voetbalprogramma ‘FC Onder Ons’ op Omroep Brabant TV. Hendriks vervangt journalistThijs Slegers die perschef wordt bij de Eindhovense voetbalclub PSV. Dit bericht Omroep Brabant vandaag.

Hélène Hendriks is komend seizoen regelmatig te zien als analiste in het voetbalpraatprogramma. Hendriks is geen onbekende bij Omroep Brabant. De Bredase presenteerde diverse programma’s voor de zender. Sinds 2013 is ze een van de vaste gezichten van FOX Sports. “Ik heb er zin in”, zegt Hendriks over haar rol als analiste. Hoe ze het precies gaat aanpakken, houdt ze nog even geheim. In de voetbalwereld is een vrouwelijke analiste overigens vrij uniek. “Ik ben geen tweede Thijs. Ik ga het op mijn eigen manier doen.”, aldus Hendriks tegenover Omroep Brabant.

Thijs Slegers

Thijs Slegers (38) is vanaf komend seizoen de nieuwe manager perszaken bij PSV. Slegers maakt een overstap vanuit Voetbal International en is al meer dan vijftien jaar actief als voetbaljournalist. Hij begon als freelance-journalist bij het ED en werkte daarna voor De Telegraaf en Voetbal International. Via het weekblad geniet hij bekendheid door zijn optredens in het gelijknamige tv-programma. ”Na 16 jaar als verslaggever, in het spoor van voornamelijk Ajax, Oranje en de laatste jaren PSV, is het tijd voor een nieuwe uitdaging”, zei Slegers eerder tegenover het Eindhovens Dagblad over zijn overstap.

FC Onder Ons

‘FC Onder Ons’ begint vrijdag 7 augustus aan een nieuw seizoen. Aad de Mos en Sjoerd Mossou blijven als vaste gezichten aan het programma verbonden. FC Onder Ons is een wekelijks sportprogramma met volop aandacht voor de Brabantse clubs in de eredivisie en de Jupiler League. Het programma blikt terug en vooruit met reportages en analisten in de studio vooruit op de komende wedstrijden. De presentatie is in handen van Paul Post of Job van der Zon. Omroep Brabant TV is te ontvangen via diverse digitale pakketten en is te zien via Internet: http://www.omroepbrabant.nl/Portal.aspx?type=tv

Fragment over Hélène Hendriks in televisieprogramma Voetbal International:

https://www.youtube.com/watch?v=ncynGwOcZ7E